Note to self: susu ibu adalah yang paling baik dalam universe!


dalam banyak rencana, artikel yang aku baca mengenai parenthood, childcare, etc… semua menekankan bahawa susu yg paling baik utk diminum oleh baby adalah susu ibu. yeap! susu ibu… sangat betul & aku sangat2 sokong dengan kenyataan tu… takde susu formula dlm universe ni yg bole tandingi susu ibu… kalo berdiri sebelah2 dalam shelve kat tesco/giant confirm susu ibu habis takde stock… yang susu formula lain semua berlambak2… n mesti orang Q panjang nk beli susu ibu…

wife aku mengambil langkah yang amat bijak utk susukan arwen hanya dengan susu ibu… exclusive breastfeeding kate orang… mule2 tu wife aku hanya guna tollyjoy nye breast pump… emak yang belikan… ternyata kurang berpuas hati… kadar pengeluaran susu adalah amat sedikit… & penggunaannya amatlah susah… serious susah… aku tengok pun kesian…

setelah survey2… maka wujudlah Medela Freestyle yg diorder oleh wife aku… aku tengok breastpump ni sangatlah advance… macam2 aksesori… harge die memang mahal tapi it’s a very good investment utk Arwen Rayna yg kami cintai…🙂 sayang Arwen comel!

Medela Freestyle
Medela Freestyle & other accessories...

Handsfree breast pump… tu yg advance tu… cam gune handsfree phone set ke? eehehehhehe… wife aku amat berpuas hati ngan medela freestyle ni… lagipun memang brand medela ni adalah yg terbaik & telah di’recommend’ oleh doctor yg check Arwen… die jugak menggalakkan supaya breast feed sahaja… tak perlu formula…

diam tak diam… dah lama dah wife aku pakai Medela Freestyle ni… kat peti sejuk umah penuh dah stock utk Arwen!

Stock for Arwen
Stock for Arwen
Stock for Arwen
Stock for Arwen

So… aku pun nk galakkan everybody utk breastfeed!😀

Arwen, a happy baby!
Arwen, a happy baby!

See! Arwen is happy!! always happy!

2 thoughts on “Note to self: susu ibu adalah yang paling baik dalam universe!”

    1. thanks sebab sudi visit blog ni… owh beli umah kat pulai indah? congrats… yang belah mane? congrats for the addition to your family. congrats! my wife die minat dengan medela… she’s using medela freestyle now & she’s very happy with it… & our baby too!😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s