TaJuK2 DRaMa MeLaYu BuLaN RaMaDHaN


This year’s malay drama during Ramadhan;

>> Tiada lagi Ramadhan
>> Air mata Ramadhan
>> Ramadhan yang hilang
>> Kembalilah Syawal
>> Ramadhan untuk mama

Kenape mesti kalo bulan Ramadhan kuar cite drama melayu yang sedih2? yang nk buat orang nangis lah… nk buat menyayat hati lah… aren’t we supposed to be happy during Ramadhan? gembira sebab boleh berpuasa, gembira sebab boleh berdoa utk ayah/ibu kita yang dah kembali ke rahmatullah, gembira sebab kite boleh bertarawikh, gembira sebab boleh berniaga di bazaar Ramadhan utk mencari rezeki… asal Ramadhan jer, theme utk drama2 melayu mesti yang sedih2… Why? aku sebenarnye tired dengan theme sedih ni… buatlah cerita yang happy… tapi masih bertemakan Ramadhan & Syawal… takleh ke? takde idea? aku ade banyak idea… kalo nk bagitau aku bole kongsi…

Antara drama2 melayu bulan Ramadhan kalo ikut idea aku;

>> Bulan Ramadhan tiba lagi! YAhoooooo!!!
>> 1st time puasa
>> Esok raya!
>> Rendang, lodeh & ketupat raya
>> Collection raya

See, tajuk2 drama yang tidak bertemakan kesedihan. Orang pun excited nk tengok. Ni tak, tengok tajuk drama jer dh nangis 2 hari 2 malam… come on guys… be creative & be happy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s